تغییر کاربری شاهرگ های طبیعت ایران
به گزارش بهترینهای وب، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی یزد گفت: تغییر کاربری های غیراصولی، فاجعه سیلاب ها را افزایش می دهد.

رضا باقری فهرجی در گفت وگو با خبرنگار بهترینهای وب با بیان این که مسیل ها و رودخانه ها رگهای طبیعت هستند، اظهار کرد: این رودخانه ها وظیفه تغذیه به اجزای طبیعت را برعهده دارند بنابراین هرگونه دخل و تصرف در این شاه رگهای حیاتی می تواند خسارت جبران ناپذیری را به طبیعت و محیط زیست وارد کند.
وی با اشاره به این که در چنین شرایطی انسداد و حذف رودخانه ها و مسیل ها موجب تشدید سیلاب و ناپایداری در پایین دست می گردد، اضافه نمود: لذا اجرای عملیات های عمرانی و طرح های کنترل سیل در بالادست نباید منجر به از بین رفتن و حذف حرایم رودخانه ها و به طور کلی امهال رودخانه ها و مسیلها در پایین دست گردد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی یزد، گفت: توجه به حفظ مسیل ها یکی از اساسی ترین موضوعاتی است که باید برنامه ریزان شهری و روستایی و همچنین مردم به آن توجه نمایند.
باقری فهرجی در ادامه با بیان این که نباید در خشکسالی های یک دهه گذشته مدیریت عرصه حوزه های آبخیزداری در بالا دست و ساماندهی رودخانه ها را فراموش کرد، توضیح داد: این فراموشی در نهایت منجر به تجاوز به حریم رودخانه، مسدود نمودن آبراهه ها در حوزه های آبخیزداری بالا دست و حذف رودخانه ها در شهرها می گردد.
این مسئول به اثرات تغییر اقلیم که منجر به خشکسالی های غیرمعمول، غیرقابل انتظار و جاری شدن سیلابهای غیرقابل پیش بینی می گردد، اشاره و اعلام نمود: تغییر کاربری های غیر اصولی، بدون تدبیر و آینده نگری و توسعه بی رویه روستاها و شهرها منجر به تشدید سیلاب ها و خسارات جبران ناپذیری می گردد.
وی بیان نمود: برای مدیریت سیلاب ها و استفاده بهینه از آب های سطحی در ابتدا باید به آب و حوزه آبخیزداران به عنوان یک موجود زنده توجه کرد و حوزه های آبخیز استان را به طور جامع مورد آنالیز قرار داد.
باقری توجه به عرصه حوزه های آبخیز و حفظ و حراست از عرصه های طبیعی را از دیگر موارد حائز اهمیت در راستای مدیریت سیلاب ها عنوان نمود و اضافه نمود: توجه به اجرای طرح های بیولوژیک و مکانیکی در قالب طرح های آبخیزداری، ساماندهی رودخانه ها و حفاظت از حرایم آنها به صورت مستمر و مداوم نقش حیاتی در روبرو با سیلاب های خسارت زا دارد.
وی در خاتمه گفت: با توجه به اینکه در پی بارش های سیل آسا در نقاط مختلف کشور خسارت های سنگینی متحمل مردم و دولت شد ضروری است برای کاهش احتمال بروز این چنین حوادثی بهره برداران عرصه های منابع طبیعی و به طور کلی مردم در حفظ و توسعه و احیای عرصه های طبیعی مشارکتی جدی و مستمر داشته باشند.
منبع: خبرگزاری ایسنا